Dolfijn en Kind

Het verhaal achter het beeld…

Een van Nederland bekendste beeldhouwers Kees Verkade heeft in zijn atelier in Monaco een bronzen beeld geboetseerd voor Stichting Nicolette. Een groot gedeelte van de opbrengst van de in totaal twaalf beelden komt ten goede aan de stichting, die zich inzet om kinderen met een beperking dolfijn ondersteunende therapie op Curaçao te laten volgen. De kinderen kunnen hierdoor enorme sprongen in hun ontwikkeling maken.

Anne-Mieke Berkel voorzitter van Stichting Nicolette licht toe: “We waren sprakeloos toen de heer Verkade opbelde met de mededeling dat hij een beeld voor ons ging maken. Een kunstenaar die beelden heeft geboetseerd voor de Koninklijke Familie in zowel Nederland als Monaco en wereldwijd grote bekendheid heeft verworven op diverse veilingen. Na het lezen van een artikel in de Telegraaf over Nicolette, was hij zo onder de indruk dat hij direct opbelde. Tijdens de overhandiging van het beeld vertelde hij licht geëmotioneerd: “Zo’n foto van een meisje met dolfijn doet me wat. Ik ben gelijk begonnen zonder het te vragen. Ik wil graag mijn artistieke gave daarin steken om de stichting en dus de kinderen te helpen.”

Anne-Mieke vervolgt: ”Toen het beeld klaar was, kregen we de uitnodiging langs te komen. Als je vervolgens  in zijn atelier komt en portretten ziet van Prins Rainier III, André van Duin en het beeld voor Stichting Nicolette, pink je wel even een traantje weg. Een man met veel talent, maar bovenal met een zeer groot hart!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s